Τετάρτη, 18 Μαΐου 2016

Find happiness in the simplest of things


Το διάβασα πρόσφατα και με συνεπήρε με την απλότητά του. Για λίγο κοιτούσα τα λόγια και δεν σκεφτόμουν τίποτα. Τόσο απλό, τόσο δύσκολο. Ή μήπως όχι;

ΌΧΙ, δεν είναι δύσκολο. Σκέφτηκα λίγο και μετά άρχισα την απαρίθμηση. Ποια είναι τελικά αυτά τα απλά πράγματα που μπορεί να σου χαρίσουν στιγμές ευτυχίας;

Τι μου ήρθε πρώτο στο μυαλό; Μα τι άλλο; Το αυθόρμητο γέλιο των παιδιών μου. Πολύ συχνά φέρνω το γέλιο τους στη σκέψη μου γιατί  με κάνει να ονειρεύομαι.

Μια οικογενειακή βόλτα στη φύση μαζεύοντας λουλούδια και συζητώντας περί ανέμων και υδάτων, όπως το μ’ αγαπάει δε μ’ αγαπάει όταν μαδάμε τις μαργαρίτες.

Ο πρωινός κυριακάτικος καφές με τον άνδρα μου συζητώντας για οτιδήποτε. Από πολιτική μέχρι για τις σκανδαλιές της παιδικής μας ηλικίας, κάνοντας όνειρα για το μέλλον μας.

Χτες που κατέβηκα στην αυλή να μαζέψω τα ρούχα που είχα απλώσει και τελικά βρέθηκα με τα παιδιά να παίζω ποδόσφαιρο, να κυνηγάω σαπουνόφουσκες και να κουβεντιάζουμε για το πόσο κοκκίνισαν οι φράουλες που έχουμε φυτέψει στον κήπο και πότε θα τις φάμε.

Μια βόλτα στην παραλία πίνοντας καφέ στο χέρι γιατί δεν θες να κάτσεις κάπου συγκεκριμένα, αλλά να περπατήσεις όλη την παραλία χαζεύοντας, με το αεράκι να μου θυμίζει τα καλοκαίρια των παιδικών μου χρόνων όπου όσο και αν κρύωνα δεν έφευγα από τη θάλασσα μέχρι να γεμίσει η ψυχή μου από γαλάζιο.

Μια ρακή με φίλους. Πολύ μπλα μπλα για όλα. Από μακρινά ταξίδια μέχρι το φετινό must χρώμα για βερνίκια νυχιών. Από τεχνικές για διαλογισμό μέχρι ατάκες από την αγαπημένη μας ταινία.

Τζόκινγκ στο καταπράσινο άλσος της πόλης μου. Το πόση ηρεμία νιώθω μετά είναι απίστευτο. Αδειάζω το μυαλό μου, παρατηρώ τη φύση, και γεμίζω μπαταρίες.

Ένα βιβλίο. Δεν θα πω τι βιβλίο γιατί δεν έχει σημασία. Σημασία έχει ότι όταν πιάνεις το βιβλίο στα χέρια σου μετά από μια κουραστική μέρα, έχεις την ευκαιρία να κάνεις …ταξίδια με το μυαλό σου σε μέρη μακρινά, να μορφοποιήσεις τις εικόνες και να ζήσεις σε κόσμους φανταστικούς.

Η ικανοποίηση από τη δουλειά σου. Όταν νιώθεις ότι οι κόποι σου, η τόλμη σου, η προσπάθειά σου είχαν αποτέλεσμα σχεδιάζοντας έτσι τα επόμενα επαγγελματικά σου βήματα με το ίδιο χαμόγελο.

Μια ζωγραφιά για τη γιορτή της μητέρας και δεκάδες μικρά σημειώματα κρυμμένα παντού στο σπίτι με γλυκές ανορθόγραφες εξομολογήσεις.

Ένα τραγούδι που σε χαλαρώνει και σου υπενθυμίζει ακόμα μια φορά τη δύναμη της μουσικής γαληνεύοντας την ψυχή σου και διώχνοντας το άγχος σε στιγμές έντασης.

Να ξυπνάς κάθε πρωί και να αντικρίζεις το φως του ήλιου υγιής με την ευχή όσοι αγαπάς μα και ο κόσμος όλος να ‘ναι καλά και να βρίσκει την ευτυχία στα πιο απλά πράγματα.


Για πείτε, τι είναι για εσάς ευτυχισμένη στιγμή; Ελάτε να μεγαλώσουμε τη λίστα των απλών πραγμάτων που μας κάνουν ευτυχισμένους.

T.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου