Τετάρτη 26 Αυγούστου 2015

Αλλαγή...

Αλλαγή...  μας ταρακουνάει από την ρουτίνα και μας βάζει σε καινούριες ανεξερεύνητες περιοχές, άλλες φορές ευχάριστα, άλλες μας παγώνει και δεν θέλουμε να κάνουμε βήμα...

Είτε σε προσωπικό επίπεδο, οικογενειακό, επαγγελματικό όλοι αντιμετωπίζουμε την αλλαγή. Πολλές φορές έρχεται σταδιακά ώστε να την καταλάβουμε και να προσαρμοστούμε. Κάποιες άλλες όμως έρχεται σαν δυνατός αέρας και τα σηκώνει όλα... όλα όσα ξέραμε... όλα αυτά για τα οποία ήμασταν σίγουροι... που πιστεύαμε πως δεν θα αλλάξουν ποτέ, πως θα μείνουν για πάντα το ίδιο... 

Αλλά φίλοι μου, δεν υπάρχει ούτε "ποτέ" ούτε "πάντα"... 
Για αυτές τις αλλαγές θέλω να μιλήσουμε.


Προτιμώντας συνειδητά να βλέπω το ποτήρι μισογεμάτο στη ζωή μου προσπαθώ να βρίσκω τα θετικά σε κάθε αλλαγή. Παραμένοντας ταυτόχρονα και ρεαλίστρια (με δυσκολία πολλές φορές είναι αλήθεια), αποφασίζω κάθε φορά να μην ωραιοποιώ τα πράγματα και να πατάω γερά στα πόδια μου για να περάσω στην καινούρια μου πραγματικότητα. 





Εν μέσω λοιπόν προσωπικής αλλαγής και πολλών σκέψεων αποφάσισα να μοιραστώ μαζί σας κάποια πράγματα που ίσως βοηθήσουν κάποιους από εσάς να αντιμετωπίσουν πιο εύκολα τις αλλαγές στη ζωή τους. 
Για μένα πάντως είναι ένας τρόπος να ξεκολλήσω...



1. Δώσε στον εαυτό σου χρόνο! Είναι θεμιτό και απόλυτα λογικό για λίγο όλα να είναι ένα μεγάλο κουβάρι... Κλάψε, νευρίασε, κοίταγε όλο το σαββατοκύριακο το ταβάνι, μίλα σε φίλους, εξάντλησε το θέμα ώσπου να μην μπορείς να μιλήσεις άλλο..  Κοιμήσου... Δες όλες τις ξεχασμένες ταινίες που έβλεπες στο γυμνάσιο και έκλαιγες...                 
αλλά μην αφήσεις να σε απορροφήσει αυτό!! μην ξεχνάς η ζωή είναι μικρή!

2. Να είσαι ευγνώμων! Για ότι έχεις... Για ότι έζησες... Και για ότι πρόκειται να ζήσεις...  Αν νιώθεις τον κόσμο γύρω σου τόσο κατεστραμμένο και δεν μπορείς να βρεις τίποτα για να είσαι ευγνώμων, πάρε χαρτί και μολύβι και φτιάξε μια λίστα... Ξεκίνα από απλά πράγματα όπως τη φύση γύρω σου, το φως του ήλιου.. και συνέχισε σιγά σιγά θα βρεις κι άλλα πιο... προσωπικά!

3. Οργανώσου! όπως ξαναείπα η ζωή είναι μικρή και πρέπει να τη ζούμε! Σκέψου τι σ'αρέσει, τι θες...Φτιάξε τον χώρο σου, τακτοποίησε, ξεκαθάρισε τα πράγματά σου. Φτιάξε την ντουλάπα σου. Διακόσμησε! Προσπάθησε ο χώρος σου να αποπνέει ηρεμία.

4. Έμπνευση! ναι τώρα είναι η ώρα να κάνει κάτι που σ αρέσει! Κάτι μόνο για σένα. Μπορεί να είναι από έναν απλό περίπατο κάθε μέρα μέχρι μαθήματα γλυπτικής, ιππασία, κηπουρική, διάβασμα... Γυμναστική και διατροφή σωστή και ισορροπημένη είναι κάτι που μας κάνει να νιώθουμε καλύτερα σε κάθε στιγμή της ζωής μας. Το σώμα μας πάντα ανταποκρίνεται θετικά σε αυτά και κατά συνέπεια και ψυχολογικά. Μάθε καινούρια πράγματα.  Και γενικά προσπάθησε να γεμίσεις το μυαλό σου με ενδιαφέροντα θέματα και νιώσε τη θετική ενέργεια!

5. Βάλε στόχους! μπορεί να είναι πολλοί, μπορεί να είναι αρχικά ένας.. βεβαιώσου όμως ότι θα κάνεις κάτι κάθε μέρα που θα σε φέρνει πιο κοντά σε αυτό το στόχο. 
Αυτό θα σε κάνει να νιώσεις καλά αφού κάθε μέρα θα κάνεις ένα ακόμα βήμα προς την κατεύθυνση που εσύ έχεις επιλέξει!

Και κάνοντας όλα αυτά σκέψου... Τα κατάφερες!! 
Είσαι πιο δυνατός από τις καταστάσεις! Όχι απλά επιβίωσες αλλά τις νίκησες κιόλας!  
Δεν σε πάνε αυτές όπου θέλουν αλλά ζεις τη ζωή σου όπως θες εσύ τελικά!

Με μια κουβέντα: Θετική Ενέργεια no matter what!











Α.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου