Τρίτη, 28 Ιουλίου 2015

Για λίγη χαλάρωση...Πάρος!

Το καλοκαιράκι έχει μπει για τα καλά... Για να ξεφύγουμε από την ρουτίνα και το άγχος των πολιτικών εξελίξεων, πήραμε το καράβι για την Πάρο!

Μετά από 5 βαρετότατες ώρες στο πλοίο φτάσαμε στο λιμάνι της Παροικιάς. Βγαίνουμε λοιπόν από το καράβι και αυτομάτως μπαίνουμε σε κλίμα διακοπών όπου ο χρόνος δεν έχει καμία σημασία και τα ρολόγια είναι άχρηστα.

Νοικιάσαμε μηχανάκι, φορτώσαμε τους σάκους μας και ξεκινήσαμε για τη Νάουσα όπου ήταν το ξενοδοχείο μας.
Το πρώτο πράγμα που κάναμε μόλις φτάσαμε, ήταν να βάλουμε τα μαγιό μας και ξανά πάνω στο μηχανάκι...βουρ για παραλία! Γιατί σαν τα νερά του Αιγαίου τίποτα!!

Και τα βραδάκια φαγητό και ποτάκι στα όμορφα στενάκια της Νάουσας και στο γραφικό λιμανάκι της.Μία επίσκεψη στην Αντίπαρο ήταν απαραίτητη. Έτσι ξεκινήσαμε ένα πρωί για την παραλία της Πούντας απ'όπου θα περνούσαμε απέναντι. Η παραλία διάσημη για τους φίλους των θαλάσσιων σπορ ήταν γεμάτη..


Τους χαζέψαμε για λίγο και μετά ανεβήκαμε στο φέρι. Σε 5 λεπτά ακριβώς είχαμε φτάσει...
Με μιάς αισθάνεσαι την ηρεμία του νησιού. Ρωτήσαμε και μας είπαν για την παραλία του Αη-Γιώργη στην άλλη άκρη του νησιού. Παρθένες παραλίες, ανέγγιχτες από τουρισμό και εμπορευματοποίηση, ηρεμία...Το επόμενο βραδάκι πήγαμε μια βόλτα στην Παροικιά.
Επισκεφτήκαμε την Παναγιά την Εκατονταπυλιανή η οποία ήταν όμορφα φωτισμένη και περιποιημένη.


Τα όμορφα δρομάκια με τα μικρά μαγαζάκια μας μάγεψαν τόσο που δεν καθίσαμε πουθενά.. όλο το βράδυ τα γυρνούσαμε...

Έτσι, με αργούς ρυθμούς, πέρασαν γρήγορα οι μέρες... μα πώς γίνεται κάθε φορά?
Την τελευταία μέρα δεν πήγαμε για μπάνιο. Αποφασίσαμε να δούμε τη Νάουσα μέρα. Έτσι περιπλανηθήκαμε άλλη μια φορά στα σοκάκια τα οποία όμως ήταν διαφορετικά με το φως... Ήπιαμε καφεδάκι στο "Sousouro", ένα πολύ γλυκό μαγαζάκι με μοντέρνο στυλ όμως εναρμονισμένο απόλυτα με το παραδοσιακό και χαλαρό ύφος του νησιού.

Το τελευταίο γεύμα όπως και όλα τα προηγούμενα ήταν νησιώτικο. Χωριάτικη με κάπαρη, χταποδάκι ψητό και ουζάκι Παριανό τα απαραίτητα συστατικά για την επιτυχία.
Το πλοίο ήρθε στην ώρα του. Δεν μας χάρισε ούτε 10 λεπτά.
Επιστρέψαμε ξεκούραστοι, ανανεωμένοι και μαυρισμένοι στη δουλειά...

Πρώτη σκέψη τη Δευτέρα το πρωί στο γραφείο ? 
"Άντε να έρθει το σ/κ να πάμε παραλία!!!"Α.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου